Spoedgevallen campus Sint-Jan
050 45 20 00
Spoedgevallen campus Henri Serruys
059 55 51 01
Home >  Over AZ Sint-Jan >  Nieuws >  Wat u niet moet weten over Parkinson

Wat u niet moet weten over Parkinson

Op zondag 6 april, Wereld Parkinsondag, kwam de ziekte van Parkinson extra onder de aandacht. Ook de dienst Neurologie van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV wil hiertoe zijn steentje bijdragen. Daarom zetten we op donderdag 10 april een infostand op in de inkomhal van campus Sint-Jan.

De medische wereld is er nog niet in geslaagd om deze hersenziekte volledig te doorgronden, wat maakt dat er nog veel misverstanden over bestaan. Aan de hand van een origineel concept willen we courante misverstanden en vooroordelen over deze hersenziekte en de patiënten die hieraan lijden, uit de wereld helpen. Zo denken heel veel mensen dat je patiënten met de ziekte van Parkinson kan herkennen aan oncontroleerbaar beven. Niet juist, dit kan één van de uiterlijke tekenen zijn, maar treft zeker niet alle patiënten. Nog zo'n verkeerd idee is dat Parkinson enkel toeslaat bij oudere mensen - ook heel wat jonge mensen krijgen de ziekte.

Benieuwd welke verkeerde opvattingen nog moeten sneuvelen? Of meer vragen over deze ziekte, haar diagnose- en behandelingsmogelijkheden en symptomen? De mensen van de Parkinson Liga die de stand bemannen, staan u die dag graag te woord.

Laatst gewijzigd Monday, December 22, 2014 om 2:50 PM