Spoedgevallen campus Sint-Jan
050 45 20 00
Spoedgevallen campus Henri Serruys
059 55 51 01
Home >  Over AZ Sint-Jan >  Nieuws >  Vrijdag 13 maart is het wereldwijd de 'Dag van de Slaap'

Vrijdag 13 maart is het wereldwijd de 'Dag van de Slaap'

Het motto van 2015 is: 'Wordt de slaap niet gestoord, dan brengt hij geluk en gezondheid voort'. We besteden daarbij bijzondere aandacht aan slapeloosheid of insomnie.

Een ongestoorde slaap is noodzakelijk voor een kwalitatief goede nachtrust. Slaap is bovendien belangrijk voor uw geluk, want slapeloosheid leidt na verloop van tijd tot angst en depressie. Het gaat ook gepaard met een verhoogd cardiovasculair risico, dus een goede nachtrust is echt wel belangrijk voor de gezondheid.

Als slaapcentrum van het AZ Sint-Jan Brugge willen we de werelddag van de slaap en het belang van een goede nachtrust in de kijker zetten door al onze medewerkers hierover in te lichten. Aan de hand van een informatief minisymposium komen ze meer te weten over slapeloosheid, shiftwerk en ademhalingsstoornissen tijdens de slaap. Op hun beurt kunnen ze deze boodschap als ambassadeurs uitdragen door erover te praten met hun familieleden, vrienden en kennissen.

Iedereen is ook welkom in de centrale inkomhal op de campus Sint-Jan waar we alle bezoekers van het ziekenhuis informatie aanbieden over slaapproblemen en onze aanpak hiervan.

 

Laatst gewijzigd Sunday, March 15, 2015 om 12:00 AM