Spoedgevallen campus Sint-Jan
050 45 20 00
Spoedgevallen campus Henri Serruys
059 55 51 01
Home >  Over AZ Sint-Jan >  Nieuws >  Topchirurgen AZ Sint-Jan en AZ Sint-Rembert werken samen

Topchirurgen AZ Sint-Jan en AZ Sint-Rembert werken samen

Het AZ Sint-Jan Brugge en het Torhoutse AZ Sint-Rembert gaan intensief samenwerken op het vlak van Chirurgie. Daarmee bouwen ze de samenwerkingsovereenkomst, die ze vorig jaar ondertekenden, verder uit.

Het uitgangspunt van de samenwerking tussen beide ziekenhuizen is om patiënten steeds continuïteit van zorg te bieden door medische expertise uit te wisselen.  Vandaag zetten beide West-Vlaamse ziekenhuizen opnieuw een concrete stap door samen te werken op het medische gebied van Heelkunde door chirurgen te poolen.

Wim Allemeersch, algemeen directeur AZ Sint-Rembert:

 " Omdat het AZ Sint-Rembert de patiënten uit Torhout en de ruime regio van het Houtland een breder aanbod aan pathologieën wil brengen, is er binnen het kader van het samenwerkingsverband tussen beide ziekenhuizen nu ook een samenwerking uitgewerkt m.b.t. een pool Chirurgie. Op die manier worden bepaalde medische expertises en bepaalde subspecialisaties aangewend in ons ziekenhuis waardoor we kunnen tegemoet komen aan een vraag van patiënten om dichtbij huis te kunnen blijven en zo weinig mogelijk op verplaatsing te moeten gaan voor medische aangelegenheden".

De pool Chirurgie bestaat uit geneesheer-specialisten uit beide ziekenhuizen.

De chirurgen uit het AZ Sint-Jan,  die deel uitmaken van het team Heelkunde onder leiding van dr. Dillemans, wenden in Torhout elk afgesproken subspecialisaties aan.

Diensthoofd in Torhout van de vernieuwde pool Chirurgie is dr. Brouns, geneesheer-specialist  in de algemene en abdominale Chirurgie en met bijzondere bekwaamheid in de oncologische Heelkunde.

Dr. Francis Brouns, diensthoofd pool Chirurgie AZ Sint-Rembert:

 " Dankzij de pool Chirurgie kunnen patiënten van AZ Sint-Rembert en patiënten uit het hinterland die liever naar een kleiner regionaal ziekenhuis zoals Torhout komen, nu ook op consultatie komen voor elke medische heelkundige pathologie. In de dagdagelijkse praktijk ondervinden wij dat de patiënten het liefst dichtbij hun woonplaats terecht kunnen. Vaak ook omdat het comfortabeler is voor de familie van de patiënt".

De afdeling algemene Chirurgie van het AZ Sint-Rembert is versterkt door vier geneesheer-specialisten die ook verbonden blijven aan de pool Chirurgen van het AZ Sint-Jan te Brugge waarvan dr. Dillemans aldus diensthoofd is.

Dr. Hans Rigauts, algemeen directeur van AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV:

 " In de plannen van de overheid, meer in het bijzonder de nieuwe ziekenhuisfinanciering van Minister De Block, wordt een zwaar accent gelegd op netwerking. Iets wat wij toejuichen en waar we voortrekkers in zijn. De samenwerking met AZ Sint-Rembert is positief en constructief. Een voorbeeld van netwerking tussen ziekenhuizen m.b.t. medische functies, expertise en diensten. De Torhoutse geneesheer-specialisten dr. Brouns en dr. Stalpaert zijn overigens ook toegelaten artsen geworden bij het AZ Sint-Jan. De samenwerkingsovereenkomst werkt dus in beide richtingen".

Dr. Bruno Dillemans,  dienshoofd pool Chirurgie AZ Sint-Jan:

 " Al sinds enkele jaren zijn er goed lopende contacten tussen beide diensten. Met deze formele samenwerkingsovereenkomst gaan we de lat een flink stuk hoger leggen. Vrijwel alle subdisciplines binnen de algemene heelkunde zullen hoogkwalitatief in beide ziekenhuizen aangeboden worden. Met een ongetwijfeld belangrijke meerwaarde voor de patiënten uit de brede regio van Torhout".

Laatst gewijzigd Thursday, October 01, 2015 om 2:42 PM