Spoedgevallen campus Sint-Jan
050 45 20 00
Spoedgevallen campus Henri Serruys
059 55 51 01
Home >  Over AZ Sint-Jan >  Nieuws >  Toch zwanger dankzij CRG Brugge-Kortrijk

Toch zwanger dankzij CRG Brugge-Kortrijk

Onvruchtbaarheid is een emotioneel geladen onderwerp, maar de vorderingen op medisch vlak maken het mogelijk om voor de meeste koppels een oplossing te vinden. Het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde (CRG) Brugge-Kortrijk streeft ernaar de beste oplossing te bieden voor iedere patiënt. We zoeken voortdurend naar een manier om de bestaande behandelingen en technieken te verfijnen en te verbeteren om de kans op zwangerschap te verhogen.

 

Multidisciplinair fertiliteitsteam

'Medisch geassisteerde bevruchting' is een ingrijpende behandeling die kennis en tijd kost. Bovendien bent u als koppel beiden sterk emotioneel betrokken bij de behandeling. Ons multidisciplinaire fertiliteitsteam bestaat uit gynaecologen, andrologen, klinisch biologen, verpleegkundigen of counselors, klinisch embryologen, laboranten, administratieve medewerkers, sociaal verpleegkundigen en psychologen. Zij zijn er om u te behandelen, te begeleiden en uw vragen te beantwoorden en werken heel nauw samen om tot een optimaal resultaat te komen.

Hoge kwaliteitsnormen

De uitbouw van een hoog gekwalificeerd laboratorium, gecombineerd met wetenschappelijke kennis en expertise van alle medewerkers is de drijvende kracht achter het CRG Brugge-Kortrijk. De polikliniek in Brugge kan alle stappen in de vruchtbaarheidsbehandeling zelf uitvoeren, Kortrijk wijst u voor het terugplaatsen van eicellen tijdelijk door naar Brugge, waar het laboratorium gevestigd is. In 2010 behaalde dit als eerste Vlaamse reproductieve weefselbank maximale definitieve erkenning door het Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten en de technische infrastructuur is volledig conform de Europese wetgeving.

Resultaten

De zwangerschapsresultaten en geboortecijfers (zie onder) zijn het sterkste bewijs van de uitstekende service en performantie. Voornamelijk het dooiprogramma van het centrum behaalt spectaculaire zwangerschapscijfers. Dankzij ons moderne laboratorium en onze sterke expertise kunnen we u een up-to-date behandeling en een hoge kwaliteit van zorg en persoonlijke aandacht garanderen.

Cijfers

In 2012 werden er 16,3% baby's geboren na de terugplaatsing van een embryo uit een IVF/ICSI-cyclus (de zogenaamde verse cyclus), 1,3% meer dan het nationale gemiddelde. In iets minder dan de helft van de verse cycli werden embryo's ingevroren. Terugplaatsing in een dooicyclus leidde in 28,7% (nationaal gemiddelde 17,3%) van de gevallen tot een geboorte, ook dit scoort hoger dan het nationale gemiddelde. Patiënten die een verse cyclus ondergaan met mogelijkheid tot invriezen en terugplaatsen van gedooide embryo's hebben zo uiteindelijk ongeveer 45% kans op de geboorte van een baby.

Onderzoeken

Volgende onderzoeken worden in het CRG aangeboden:

- Vruchtbaarheidsonderzoeken bij man en vrouw om te bepalen welke behandeling aangewezen is.

- Geassisteerde natuurlijke conceptie/Ovariële stimulatie en ovulatie-inductie lokt de eisprong uit om het optimale tijdstip van geslachtsgemeenschap of inseminatie preciezer te kunnen bepalen. 

- Bij kunstmatige inseminatie donorsperma (KID)/Intra uteriene inseminatie (IUI) brengen we de meest beweeglijke zaadcellen uit het sperma van de partner of een donor op het juiste moment in het lichaam van de vrouw in.

- In vitro fertilisatie (IVF)/Intracytoplasmatische spermacel injectie (ICSI) is een vijfstappenbehandeling waar we ei- en zaadcel buiten het lichaan samenbrengen en vervolgens terugplaatsen in het lichaam van de vrouw.

- Zaad- en eiceldonatie geven koppels die geen of onbruikbare ei- of zaadcellen hebben de mogelijkheid om dankzij 'vreemd' materiaal toch zwanger te worden.

- Cryopreservatie laat toe om overtollige embryo's en zaadcellen (in de nabije toekomst ook eicellen) te bewaren voor later gebruik.

- Embryotransfer na ontdooicyclus van ingevroren embryo's, met name een ontdooid embryo in het lichaam van de vrouw inbrengen.

- Via testiculaire sperma aspiratie (TESA) en testiculaire sperma extractie (TESE) kan sperma indien nodig operatief bekomen worden bij mannen.

- Laser assisted hatching (LAH) betekent dat een vierde van de eicelschil met een laser microscopisch dunner gemaakt wordt zodat het embryo hier makkelijker doorheen kan breken om zich in de baarmoeder te nestelen.

 

Meer info vindt u op www.fertiliteitbrugge.be

 

CRG1 CRG2

CRG3 CRG4

Logo CRGLogo ziekenhuizen

Laatst gewijzigd Wednesday, April 02, 2014 om 9:10 AM