Spoedgevallen campus Sint-Jan
050 45 20 00
Spoedgevallen campus Henri Serruys
059 55 51 01
Home >  Over AZ Sint-Jan >  Nieuws >  Onderzoek en behandeling van de kransslagaders: de dienst cardiologie ontvangt je in de gloednieuwe ‘lounge’

Onderzoek en behandeling van de kransslagaders: de dienst cardiologie ontvangt je in de gloednieuwe ‘lounge’

Wie een onderzoek of behandeling (stenting) van de kransslagaders moet ondergaan, kan voortaan terecht in de nieuwe ‘lounge’ van het dagziekenhuis cardiologie. De recente evolutie, waarbij de polsslagader bij voorkeur als toegangsweg gekozen wordt, biedt ons mogelijkheden voor een vereenvoudigde, veilige en kwalitatief even hoogstaande zorg. Zo’n kans grijpen we maar al te graag aan.

 

Samenwerking - Netwerking

De steeds nauwere samenwerking met de omliggende ziekenhuizen en de verdere specialisatie van onze ritmologie (elektrofysiologie) hebben geleid tot een uitbreiding van het aantal cathlabzalen. Volgend jaar wordt de vijfde zaal gebouwd. Het snel stijgende aantal patiënten maakte de organisatie van de zorg complexer. Om die patiëntenstroom vlot te laten verlopen, was het noodzakelijk het kortverblijf te herorganiseren.

De lounge

Op de verpleegafdeling ondergingen twee kamers een transformatie tot een moderne 'lounge'. We voorzagen ook een gespreksruimte die de nodige privacy biedt. De lounge straalt een eerder huiselijke sfeer uit: de patiënt wordt er verzorgd in een comfortabele zetel die tot in de onderzoeksruimte kan gereden worden. Na het onderzoek kan de patiënt nog even op adem komen in de lounge, maar bij zo'n polsprocedure is de patiënt bijna onmiddellijk weer mobiel.

Snel naar huis

Alle administratie wordt reeds in het cathlab afgehandeld in het daarvoor nieuw opgerichte secretariaat. In de lounge kan de verpleegkundige aan de hand van een aantal strenge criteria (staand order) zelf oordelen of de patiënt klaar is voor ontslag. Dankzij de reorganisatie van de ontslagprocedure, is de tijd die de patiënt in het ziekenhuis moet doorbrengen verkort met minstens 3 uur.

 

Laatst gewijzigd Tuesday, May 30, 2017 om 9:12 AM