Spoedgevallen campus Sint-Jan
050 45 20 00
Spoedgevallen campus Henri Serruys
059 55 51 01
Home >  Over AZ Sint-Jan >  Nieuws >  nutritionDay, streven naar voedingszorg van hoge kwaliteit

nutritionDay, streven naar voedingszorg van hoge kwaliteit

Hun aandoening en verzwakte gezondheid maakt heel wat ziekenhuispatiënten en bewoners van zorginstellingen extra vatbaar voor een onevenwichtig eetpatroon of ondervoeding, wereldwijd treft dit zelfs tot 40% van hen. Tien jaar geleden is daarom nDay of nutritionDay in het leven geroepen. Dit wereldwijde initiatief vraagt op 19 november niet enkel extra aandacht voor de risico’s op onevenwichtige of ondervoeding bij ziekenhuispatiënten, maar wil ze ook actief bestrijden.

Op nDay zelf voorziet campus Henri Serruys twee initiatieven. Twee verpleegafdelingen zetten zich die dag in om een uitgebreide screening te doen van de opgenomen patiënten om op basis hiervan de kwaliteit van de voedingszorg waar mogelijk te verbeteren.

De campusbrede 'weeg-en-meet'-dag betrekt ook de andere verpleegafdelingen bij nDay. Om alertheid voor ondervoeding te stimuleren, krijgen alle verpleegeenheden die dag de vraag om elke patiënt correct te meten en te wegen.

Campus Henri Serruys houdt het niet bij deze twee acties, ze kaderen in de opstart van het 'voedingsproject Henri Serruys'. De bedoeling is de komende twee jaar het volledige voedingsbeleid van het ziekenhuis onder de loep nemen en zo nodig bijsturen. Diëtiste Ellen Huwel en verpleegkundige Nikki Van Wassenhoven zullen dit in goede banen leiden. Op die manier vormt het streefdoel van nDay de basis voor een duurzaam project dat zich constructief inzet om de kwaliteit van de voedingszorg naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen.

 

Laatst gewijzigd Tuesday, November 17, 2015 om 3:35 PM