Spoedgevallen campus Sint-Jan
050 45 20 00
Spoedgevallen campus Henri Serruys
059 55 51 01
Home >  Over AZ Sint-Jan >  Nieuws >  Dinsdag 2 juni kunt u kennis maken met het project KOPP

Dinsdag 2 juni kunt u kennis maken met het project KOPP

KOPP in een notendop: KOPP staat voor Kinderen van Ouders met een Psychiatrische Problematiek.

Vanuit de wetenschap dat één op drie kinderen van ouders met een psychiatrische problematiek zelf een psychiatrische problematiek ontwikkelt, is de werking van KOPP ontstaan. Het hoofddoel van dit project is preventie.

De bedoeling is dat bij elke opgenomen patiënt die opgenomen wordt binnen psychiatrie, de kinderen kunnen langskomen voor een woordje uitleg enerzijds en anderzijds de ouders gemotiveerd worden om open over hun ziek zijn te praten.

Naast hetgeen we binnen ons departement psychiatrie in ons ziekenhuis doen, is er een samenwerkingsverband ontstaan tussen drie ziekenhuizen: PZ Onze Lieve Vrouw Brugge, AZ Sint-Lucas Brugge en AZ Sint-Jan Brugge.

Vanuit dit samenwerkingsverband worden doe-praatgroepen georganiseerd. Dit voor lagere schoolkinderen en pubers en adolescenten. Het doel van deze doe-praatgroepen is om kinderen als lotgenoten samen te brengen en aan de hand van verschillende thema's vaardigheden aan te leren om hun veerkracht te verhogen binnen de moeilijke context waarin ze leven.

Wil je wat meer uitleg over KOPP?

Kom dan op dinsdag 2 juni 2015 tussen 12u00 en 15u00 gerust langs in de inkomhal van de campus Sint-Jan.

Kan je niet komen?
Meer informatie kan je krijgen via Maarten Van Maele, maarten.vanmaele@azsintjan.be of via Marilyn Heemeryck, marilyn.heemeryck@azsintjan.be - t: 050 45 30 15

 

Laatst gewijzigd Wednesday, May 13, 2015 om 2:25 PM